Ptolemaeuslaan 69, 3528 BR Utrecht
030 686 2626
info@zzpmiddennederland.nl

Pensioen voor ZZP’ers

Hoewel we niet kunnen zeggen dat het meer regel dan uitzondering is, hebben steeds meer jonge mensen eindelijk het punt bereikt dat ze begrijpen dat als ze niet op tijd voor zichzelf en hun oude dag zorgen, ze gemakkelijk nog een sociale geval gepensioneerde. Daarom is het leuk om te zien dat uit statistische gegevens blijkt dat meer dan 70% van de jonge werknemers een soort pensioenregeling heeft. Maar een goede pensioenregeling is niet altijd gemakkelijk te krijgen en om alle gebruikelijke fouten te kunnen vermijden is het verstandig om de pensioenadviseur in te schakelen voor professionele hulp bij uw pensioenbeleggingen.

Meestal is een tweede pensioen of een eigen pensioenregeling de beste manier om wat geld te sparen voor de oude dag. Deze fondsen zijn een goede keuze als u vroeg genoeg begint, want hoe meer tijd er verstrijkt voordat u uit uw fonds laat uitbetalen, hoe winstgevender de investering zal zijn. Een goede investering kan zijn in goud. U hoeft echter niet per se een pensioenfonds te kiezen om geld te sparen voor uw oude dag. Een goede keuze is een beleggingsfonds dat een mix is ​​van sparen en beleggen in aandelen of obligaties. Het mooie van deze fondsen is dat u niet zelf de obligaties of aandelen hoeft te kiezen en alle marktomzetten hoeft bij te houden – dit zou betekenen dat u op zijn minst enige kennis moet hebben over beleggingen in aandelen en obligaties en voor de meesten van ons is dat niet het geval. In plaats van dat u zelf de aandelen kiest en de markt volgt, belegt u uw geld in een beleggingsfonds en laat u hun experts voor u werken. Deze optie is ook goed vanwege het kleine risico om geld te verliezen en het goede rendement op de investering. Natuurlijk kan voor de meeste beleggingsfondsen dezelfde regel gelden: hoe langer u uw geld opstapelt en voor u laat werken, hoe winstgevender uw investering zal zijn.

Welke keuze en manier van beleggen u ook kiest, het is belangrijk om uw pensioenplan te begrijpen en u voor te bereiden op de komende jaren. De pensioenleeftijd kan echt een gouden eeuw van je leven zijn als je slim en goed voorbereid bent. Om te kunnen plannen hoeveel geld u opzij moet zetten voor uw pensioen en hoeveel geld u op een dag als pensioen kunt verwachten, is het verstandig om met pensioen te gaan met een AOW-prognose. Op deze manier krijgt u een schatting van uw pensioen op basis van uw arbeidsleeftijd, pensioenleeftijd en uw premies voor de volksverzekeringen en kunt u bepalen of dit bedrag voldoende is voor de levensstijl die u voor uzelf en uw gezin wenst als u met pensioen gaat , of u moet voor de zekerheid uw spaargeld verhogen.