Ptolemaeuslaan 69, 3528 BR Utrecht
030 686 2626
info@zzpmiddennederland.nl

Hoe kan ik een nieuw logo voor mijn bedrijf laten maken?

Je bent eruit, je bent toe aan een nieuw logo. Wat nu? Heb je voor jezelf al bepaald waarom je een nieuw logo wilt? En heb je al nagedacht over waar je je logo wilt laten maken? Bij het maken of bedenken van een nieuw logo komt heel veel kijken. Soms is het lastig om dit allemaal zelf aan te pakken. Schakel daarom een grafisch design professional in die jou kan helpen met het ontwerpen van een nieuw logo.

Waar kan ik mijn logo voor gebruiken?

Tegenwoordig worden logo’s voor heel veel doeleinden gebruikt. Voorheen werden ze voornamelijk bovenaan brieven gezet. Inmiddels worden logo’s toegepast op websites en webshops maar ook op visitekaartjes, social media en in e-mails. Het is dus belangrijk dat jouw logo geschikt is voor de online wereld, zodat deze op verschillende manieren ingezet kan worden. Je kan het eventueel ook gebruiken voor zakelijke cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan usb-sticks, pennen, notitieblokjes en tassen.

Waarom een nieuw logo?

Je bedrijfslogo is over het algemeen het eerste dat mensen zien. Het is dan ook het visitekaartje van je onderneming. Daarnaast is het een manier om je te onderscheiden van de concurrent en maak jij je bedrijf herkenbaar voor het grote publiek. Maar er zijn nog andere redenen waarom een nieuw logo een absolute must is:

  • Toe aan vernieuwing

Het kan zijn dat je logo toe is aan vernieuwing. Je vindt hem niet meer mooi of hij is niet meer van deze tijd. Het is daarom belangrijk om deze te laten vernieuwen. Dit geeft de huidige uitstraling van je bedrijf weer. 

  • Nieuwe huisstijl

Is de huisstijl van je website veranderd? Kijk dan ook kritisch of het huidige logo nog bij deze stijl past. Als er kleine aanpassingen zijn op je website zijn gedaan, zoals het veranderen van de kleur of het lettertype, hoef je in principe niet een heel nieuw logo te laten ontwerpen. Je kan dan ook alleen deze kleine dingen laten aanpassen. Een ander logo betekent niet gelijk dat je helemaal opnieuw moet beginnen met het ontwerp.  

  • Andere bedrijfsnaam

Is de naam van je bedrijf veranderd? Grote kans dat ook het logo toe is aan een nieuw uiterlijk. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor een nieuwe huisstijl. Als je bedrijf een andere naam heeft gekregen, kan je ervoor kiezen om de huisstijl hetzelfde te laten en alleen de bedrijfsnaam aan te passen. 

Waar laat ik mijn logo maken?

Wanneer je toe bent aan een nieuw logo, kan je deze het beste laten ontwerpen door een professional. Het bespaart jou tijd, de specialist beschikt over de benodigde kennis en kan nieuwe creatieve ideeën aandragen. Een nieuw logo laten maken kan bij veel verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Ze ontwerpen een logo dat volledig bij jouw bedrijf past. Met een logo ontworpen door een professional, weet je zeker dat je een uniek handelsmerk hebt van deze tijd dat aansluit bij de huisstijl van jouw onderneming.