Ptolemaeuslaan 69, 3528 BR Utrecht
030 686 2626
info@zzpmiddennederland.nl

Alles wat je nearshore development moet weten

Je hoort het steeds vaker in de IT-wereld voorbij komen: nearshore development. Weet je echter niet precies wat deze term inhoudt? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Je komt namelijk achter de betekenis van deze term. Verder leer je ook waar je precies op moet letten met deze vorm van development. Tot slot ontvang je ook de kennis over de voordelen van dit type development. Al met al weet je straks alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Wat is nearshore development?

Ten eerste is het handig voor je om te weten wat nearshore development precies betekent. Deze vorm van development wordt over het algemeen omschreven als in een nabijgelegen land een development team opzetten. Waar normaliter dus in hetzelfde land er development teams plaatsvinden of men juist kiest voor een development team aan de andere kant, is het in dit geval in een buurland of een land aan de overkant van een tussenliggende zee.

Waar je op moet letten

Er zijn enkele factoren waar je op wilt letten wanneer jij een goede nearshore development team wilt hebben. Ten eerste moet het bedrijf een goede reputatie hebben. Zo weet je zeker dat alles op dit vlak in orde is. Bedrijven als SHORE teams zijn een garantie voor het vinden van het juiste development team in deze niche. Verder is het ook handig om voor een buurland te kiezen dat zich in dezelfde tijdzone bevindt. Zo zijn er nooit schema’s die in conflict komen. Tot slot is het haast verplicht om in ieder geval dezelfde tweede taal te delen met het buurland zodat de communicatie vlekkeloos verloopt.

Waarom mensen steeds vaker voor nearshore development kiezen

Waarom kiezen bedrijven meer en meer voor development dat nearshore is? Hieronder zijn de drie grootste redenen uitgelicht. Zo weet je ook meteen wat de voordelen zijn van dit type development.

Een goede tijdzone

De eerste reden waarom men voor nearshore development kiest, heeft te maken met de tijdzone. Wanneer development in eigen land te duur is, kijken bedrijven vaak naar offshore development. Het nadeel hieraan is echter dat er een groot tijdsverschil is. Daardoor is het proces van development niet efficiënt genoeg. Met development dat nearshore is omzeil je dit probleem echter. Vaak bedraagt het tijdsverschil maar een uur of is het zelf helemaal niet een ding. 

Lagere kosten van nearshore development

Ook is nearshore development in trek door de lage kosten. Vaak heeft een buurland namelijk lagere salarissen dan Nederland. Daardoor ben je goedkoper uit met development dat nearshore is. Wanneer de kwaliteit van het werk dat wordt afgeleverd hetzelfde is, bestaat er geen reden om de keuze voor development dat nearshore is te vermijden.

Een vergelijkbare cultuur

Tot slot is nearshore development ook populair doordat de cultuur van het development team vergelijkbaar is. Daardoor verloopt de communicatie soepeler en kent het development team het merendeel van de normen en waarden van het bedrijf. Vergeleken met een offshore team is het proces daardoor vele malen beter en makkelijker te managen.