Om meer werk te genereren, is het belangrijk dat u goed vindbaar bent op Google. Tegenwoordig zoekt iedereen informatie op deze zoekmachine, maar vaak bekijken ze alleen de eerste twee pagina’s van de zoekresultaten. Om te voorkomen dat ze uw website overslaan, omdat u bijvoorbeeld op de vijfde pagina vermeld staat, moet u er voor zorgen dat u goed vindbaar bent op deze zoekmachine. Via onze website (www.zzpmiddennederland) wordt uw vindbaarheid al vergroot, maar hieronder kunt u nog een aantal tips vinden om zélf uw vindbaarheid te vergroten. 

 
 

Top 5 - Vindbaarheid op Google vergroten

1. Kies een goede domeinnaam
Gebruik belangrijke (zoek/tref)woorden waar je op gevonden wil worden in je domeinnaam. Maak het niet te lang en zorg dat het gemakkelijk te onthouden is. Een goed voorbeeld van een domeinnaam is bijvoorbeeld: GH bouw en onderhoud. De woorden bouw en onderhoud geven goed weer waar het domein over gaat, dit is dus een zoek/tref-woord waar mensen op gaan zoeken op Google.

2. Social media
Facebook, Twitter en LinkedIn zijn voorbeelden van social media’s die goed te vinden zijn op Google. Deze websites staan bovenaan de lijst van zoekresultaten. Via deze sites kun je linken naar je eigen website en hierdoor meer bezoekers krijgen.

3. Nieuwe inhoud plaatsen
Geef een reactie of mening op succesvolle relevante websites, plaats daar een link naar je website. Zo ben je weer extra vindbaar op Google en dit trekt meer bezoekers naar je eigen website. Hoe meer inhoud je plaatst op je website, hoe meer je gevonden kan worden op trefwoorden.

4.Google Maps
Je kunt je bedrijf gratis aanmelden bij Google Places. Je bedrijf wordt daarna weergegeven op Google Maps. Bij een zoekopdracht in Google komt Google Maps vaak bovenaan in de zoekresultaten te staan.

5. Zo min mogelijk PDF-bestanden gebruiken
PDF-bestanden zien er heel mooi uit op je website, maar het nadeel is dat de tekst niet wordt gescreend. Voor Google is een tekst op een website een stuk makkelijker te indexeren dan een geüpload PDF-bestand. Wanneer je de tekst gewoon op je website zet, ben je weer vindbaar voor trefwoorden. 

 
ZOEK HIER Uw ZZP’er
Aanmelden Nieuwsbrief

ZZP Midden Nederland

Industrieweg 75a

8071 CS, Nunspeet

TwitterFacebook