Alternatieve financieringsoplossingen voor welwillende ondernemers


,,Veel mensen in de regio lopen rond met mooie plannen en goede ideeën, maar als het erop aankomt krijgen ze geen financiering. Daar kan en moet verandering in komen!” Aan het woord is Kees van den Bosch, oprichter en eigenaar van Cash Consult en grossier in innovatieve ideeën. Om ondernemers met financieringsproblemen te helpen hun dromen te verwezenlijken, zet hij ook in op alternatieve financieringsoplossingen, zoals crowdfunding. „Een geweldige formule!”

Als gedreven ondernemer met een uitgebreid netwerk komt Van den Bosch ze regelmatig tegen: ondernemers met goede ideeën en doordachte ondernemingsplannen  ​die tóch in veel gevallen de bank niet kunnen overtuigen. Gelukkig voor hen weet hij de weg naar alternatieve geldbronnen. Van den Bosch: „Om ondernemers toch te helpen, kijk ik met hen naar alternatieven, zoals een financiering via het ‘Coöperatief Ondernemers Platform Veluwe’, via crowdfunding of via microkredieten. Ook het gebruik van een starterskrediet van het UWV of een combinatie van meerdere alternatieven of reguliere financieringen is mogelijk.”

Financiering door de crowd (massa)
Vooral voor crowdfunding ziet Van den Bosch grote kansen. „Bij crowdfunding leg je je plannen voor aan de crowd, een groep potentiële financiers”, legt hij uit. “Wanneer zij in je idee geloven en jou geld willen lenen, kun je vrij snel aan de slag. De rente die je vervolgens terugbetaalt, is vergelijkbaar met de reguliere rente voor blancokrediet bij de bank. Ik denk dat dit proces zich doorzet en dat banken op termijn meer een nutsvoorziening worden. Ondernemers zullen dan voor de risicovollere leningen naar informal investors, beurzen en crowdfundingoplossingen moeten.”

Wie denkt dat je met crowdfunding dus zomaar even wat geld kunt lenen, heeft het echter mis. Van den Bosch: „Om in aanmerking te komen voor een lening, moet je écht een goed plan hebben. Daarom begeleid ik veel ondernemers bij het opstellen en uitwerken van hun plannen. Dat werkt: in de achterliggende maanden konden diverse ondernemers een lening via crowdfunding krijgen. Bij het meeste recente project werd ruim € 50.000 binnen 14 dagen binnengehaald!”

Van den Bosch ziet overigens ook kansen voor particulieren die ondernemers kansen willen bieden of die hun geld niet alleen op de bank willen laten staan: „Crowdfunding kan ook voor particulieren zeer interessant zijn: zij kunnen een deel van hun vermogen op deze wijze uitlenen tegen dezelfde rente die ook de ondernemer betaalt.”

Bent u ondernemer of particulier en wilt u de mogelijkheden bespreken? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Kees van den Bosch via info@cashconsult.nl of bel 0577 49 26 13.

 

ZZP Midden Nederland

Industrieweg 75a

8071 CS, Nunspeet

TwitterFacebook