8 fouten bij de belastingaangifte

Binnenkort breekt het moment weer aan dat we belastingaangiftes kunnen doen. Tegenwoordig kunnen we gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte. Hierbij kunnen mensen er voor kiezen om gegevens over bijvoorbeeld, loon spaartegoeden en schulden al te laten invullen door de Belastingdienst. Dit maakt aangifte doen gemakkelijker en dat zorgt dat mensen steeds vaker zelf hun aangifte doen in plaats van naar een belastingadviseur of accountant te stappen.

Tijdens de belastingaangiftes van 2013 zijn er een hoop fouten gemaakt. Door slordigheid of onwetendheid vullen consumenten hun aangifte niet correct in. Om te voorkomen dat dit bij de belastingaangifte van 2014 weer gebeurd, vindt u hieronder een lijst van de 8 meest gemaakte fouten:

Controleer de gegevens
De vooraf ingevulde aangifte maakt alles misschien wel makkelijker, maar u moet alsnog wel alles goed controleren. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat 1 op de 10 vooraf ingevulde aangiftes fouten bevat. Ook als de fouten in uw voordeel zijn moet u ze corrigeren.

In de gegevens bij vooraf ingevulde rubrieken maken mensen minder fouten. We gaan wel vaak in de fout door gegevens in de verkeerde rubriek in te vullen.

8 meest gemaakte fouten
1) Pensioen- of vut-uitkering bij de rubriek ‘loon uit tegenwoordige dienstbetrekking’ invullen in plaats van bij ‘loon uit vroegere dienstbetrekking’
2) Verwisselen van bedragen bij loon, loonheffing en arbeidskosten
3) Een jaaropgaaf vergeten als ze naast hun vaste baan nog een bijbaan hebben
4) Rente aftrekken als ze hun hypotheek hebben verhoogd voor de aankoop van auto of caravan
5) De WOZ-waarde gebruiken van de beschikking die ze onlangs binnen kregen (dat is de waarde op 1 januari 2013) terwijl die van het jaar ervoor in de aangifte van 2013 gebruikt moeten worden (dus de waarde van 1 januari 2012)
6) De belastingaangifte te laat inleveren/betalen
7) De btw afdragen van horecagelegenheden met een zakenrelatie, deze btw is niet meer aftrekbaar
8) Betaaldatum in plaats van factuurdatum aanhouden
 

 
ZOEK HIER Uw ZZP’er
Aanmelden Nieuwsbrief

ZZP Midden Nederland

Industrieweg 75a

8071 CS, Nunspeet

TwitterFacebook